Så slap ånden ud af flasken. Socialdemokratiet fremlage i sidste uge deres økonomiske plan for, hvordan de vil finansiere alle deres løfter. Vi skal helt tilbage til Anker Jørgensens regeringstid for at finde noget, der er så uansvarligt. Planen vil kaste de sidste 40 års økonomiske politik over bord.

Det vil Socialdemokratiet gøre ved at hæve skatter og afgifter, som vi ved vil være dræbende for vækst og velstandsskabelse i Danmark. Hertil kommer, at når vi her i valgkampen hører alle de andre partier i rød blok og deres ønsker, så går bunden bogstavelig talt ud af statskassen. Det ender med, at vi havner ved afgrundes rand, som Knud Heinesen formulerede det sidst, Danmark var gældsat.

Med Venstre ved roret er vi garant for, at det ikke bliver dyrere at være dansker. Det betyder, at danske familier kan sove trygt om natten – uden at frygte for nye skatter og afgifter. Og nok så vigtigt, så har danske virksomheder ro til at planlægge, ansætte og investere i ny teknologi.

Skattestoppet har været omdrejningspunktet i Venstres økonomiske politik siden valget i 2001. Det vil det også være i fremtiden. Venstres skattestop vil sikre, at det ikke bliver dyrere at være dansker, at der er rum i familiernes privatøkonomi, og at vi holder OECD’s næsthøjeste skat i ro.

Med den økonomiske plan, som Socialdemokratiet har fremlagt, vil det blive væsentlig dyrere at være dansker. Der kommer ekstra skat på iværksættere, arbejdsgiverbetalte mobiltelefoner, familieejede virksomheder og en balanceskat, som bl.a. vil ramme boligejerne og arveskat.

Og lur mig, om der ikke kommer mere.

Alene af ovennævnte grunde er det værd at kæmpe for, at vi også efter folketingsvalget stadig har en regering ledet af Venstre.