Et af de vigtigste elementer i den store ligning, der udgør vores økonomi her i landet, er vores mulighed for at komme fra A til B. Muligheden for at komme på arbejde og komme rundt i landet er afgørende for, hvor mange vi har i beskæftigelse, hvordan virksomheder kan levere deres varer og ydelser, og hvor ofte vi får set vores familie og venner, som bor længere væk.

Infrastrukturen i Danmark ligger mig meget på sinde af netop disse grunde.

Hvis Danmark skal hænge sammen, skal vi også kunne besøge hinanden rundt om i landet. Vi skal kunne komme fra vores hjem til vores arbejdsplads uden at sidde i kø i timevis på vej ud og hjem eller uden at vente i timer på offentlig transport.

Venstre og jeg vil gøre det lettere at bevæge sig rundt omkring i landet. Det er ikke bare noget, vi siger, det er faktisk noget, vi planlægger at gøre noget ved. Venstre har lagt op til, at der skal investeres 19,5 milliarder kroner i infrastruktur for at give de bedst mulige forudsætninger for, at vores land kan hænge sammen.

Den rigtige fordeling af reelle ressourcer

Vi vil gerne have en bedre og mere naturlig balance i investeringerne i infrastrukturen i Danmark. I dag bliver der brugt omkring 3 gange så mange penge på jernbaner, som der bliver på det danske vejnet – det selvom omkring 90 procent af transporten foregår på de danske veje.

Det forhold er helt skævt.

De ressourcer der bliver afsat til infrastruktur skal naturligvis komme så mange danskere til gode som muligt. Offentlig transport og altså også jernbanenettet i Danmark skal naturligvis prioriteres for at tilbyde en brugbar offentlig transport, men forholdet skal ligge på et fornuftigt niveau.

Modsat Socialdemokratiet, som ikke vil allokere nogen ressourcer til infrastruktur, er jeg og Venstre klar over vigtigheden af at kunne komme omkring. Infrastruktur har altid været et fokuspunkt for mig, og derfor vil jeg have det højt på min dagsorden i Folketinget, hvordan ressourcerne til infrastruktur skal fordeles, og det vil være et område, jeg vil kæmpe for får de nødvendige ressourcer.