Havde det stået til den socialdemokratiske regering, så skulle Favrskov Kommune have betalt over 40 mio. kr. mere til udligningen mellem kommunerne i Danmark, end vi gør nu. Den socialdemokratiske regering lagde med sit udspil op til at give danskerne et stort skattesmæk og belønne de socialdemokratiske vestegnskommuner.
Nu kender vi resultatet af forliget om en ny udligningsreform. Her ”slipper” Favrskov Kommune med en ekstrabetaling på kun 20 mio. kr. til udligningsreformen. Venstre i Favrskov havde helst set, at Favrskov Kommune ikke skulle bidrage yderligere til udligningsreformen.
At det lykkedes at mindske konsekvenserne af regeringens forslag til udligning bl.a. for Favrskov Kommune skyldes en fremragende indsats af Venstres forhandlere samt den tætte dialog, der har været med baglandet.
Hvis resultatet var blevet, som regeringen lagde op til, havde det betydet, at enten skulle skatten sættes op, eller der skulle tilbydes en dårligere service. Venstre ønsker ingen af delene.
Jeg undrer mig dog over, at borgmester Nils Borrings gennemslagskraft ikke har rakt til at sikre, at Favrskov Kommune undgik at betale mere til udligningen mellem kommunerne. Det er trods alt hans partikammerater, der har regeringsmagten.
Da borgmesterens gennemslagskraft ind i egen regering ser ud til at være begrænset, er jeg er glad for, at Venstre valgte at arbejde for at mindske konsekvenserne af regeringens forslag til en udligningsreform for borgerne i Favrskov Kommune.