Regeringen har som led i sin plan om at sikre bedre normeringer i landets daginstitutioner fordelt 500 millioner. Men det er ikke alle, der får glæde af dem.
Alle landets private og selvejende daginstitutioner får nemlig ikke andel i pengene til bedre normering. Dette til trods for at knap 30 procent af alle børn, der bliver passet i et dagpasningstilbud, bliver passet i en privat eller en selvejende daginstitution.
Der er ikke tidligere gjort forskel på de forskellige pasningstilbud, men det ændrer sig efter den aftale, regeringen har indgået med sine støttepartier.
Det viser med alt tydelighed, at Socialdemokratiet er imod private og selvejende pasningstilbud. Konsekvenserne af, at de kommunale daginstitutioner får flere penge til at ansætte flere pædagoger til børnene, bliver, at regeringen medvirker til at skabe et A- og et B-hold af institutioner.
Det er desværre ikke nyt, at Socialdemokratiet mener, at det offentlige er bedre til at passe børn end private eller, for den sags skyld, forældrene til børnene.
Da Venstre i Favrskov stillede forslag om at give tilskud til pasning af egne børn og dermed følge de gode eksempler fra andre kommuner, blev det stemt ned af Socialdemokratiet.
Statsministeren Mette Frederiksen (S), der gik til valg med løftet om at være børnenes statsminister, vil åbenbart kun være statsminister for børn, der bliver passet i et offentligt tilbud.
Med Mette Frederiksen i spidsen for regeringen har de også sagt, at de vil kæmpe for at skabe mindre ulighed på børneområdet. Men med deres forskelsbehandling af børn, alt efter hvilket pasningstilbud børnene er i, gør de det stik modsatte.